Варна 16°
fallback
Спорт
10:17 | 21 март 2016
Обновен: 20:27 | 28 април 2024

Стартира XVII-та Варненска универсиада

Тя ще се проведе от 6 до 24 април

По материала работи: Пламен Янков

През изминалата седмица се проведе среща на представители от катедрите по Физическо възпитание и спорт, студентските съвети на шестте Университета във Варна и експерти на дирекция “ Спорт ” при община Варна, където се определи периода за провеждане на XVII-та Варненска универсиада, който ще бъде от 6 до 24 април.

 

Така в рамките на около 20 дни студентите ще премерят сили в спортните зали, стадиони и игрища в девет вида спорт: волейбол за мъже и жени, баскетбол, мини футбол, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг. Тази година във Варна има ново учебно заведение със статут на университет "Висше училище по мениджмънт" и разбира се негови представители бяха поканени от организаторите да се включат в събитията за студентите. До момента те са потвърдили участие в спортовете – мини футбол, плуване, лекоатлетически крос и др.

Първите предвидени двубои са в спорта тенис на маса в многофункционалната спортна зала на Икономически университет – Варна, които стартират на 6 април, а на 7 април продължава с турнира по баскетбол – мъже в залата на Медицински Университет – Варна със срещата между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Икономически Университет. Датите, часовете на програмите в спортните игри в окончателен вид можете да намерите в сайта www.varnanamladite.com.

Официалното награждаване и закриване на XVII-та Варненска Универсиада ще се състои на 24 април.

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback