IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
04:47 | 6 юли 2014
Обновен: 09:30 | 26 април 2024

Холандия е на полуфинал!

Холандия е на полуфинал!

По материала работи: Слав Велев
Холандия е на полуфинал!

Холандия ще играе на полуфинал с Аржентина след като отстрани Коста Рика след изпълнение на дузпи. "Лалетата" отпадаха в последните 4 случая, в който стигат до 11-метрови наказателни удари, но този път тактическият гений на Луис ван Гаал, който в 120-та минута смени титулярния си вратар Силесен и пусна Тим Крул, надделя. Стражът на Нюкасъл отрази 2 дузпи и класира своя отбор напред.

Първата част започна с явен превес на Холандия. Най-активен за отбора на Ван Гаал беше Ариен Робен. Костариканците се бяха прибрали добре в своята половина и почти не оставяха пространства за креативните играчи в оранжево.

Първото по-опасно положение се откри пред Ван Перси в 22-та минута. Каут проби по дясното крило върна топката на границата на наказателното поле към Депай, който от своя страна отклони към Ван Перси, но ударът на капитана бе спасен от Навас.

В 29-та минута Ван Перси върна жеста на Депай, но изстрелът 20-годишният футболист отново бе спасен от вратаря на Коста Рика.

В 39-та минута Снайдер стреля опасно от пряк свободен удар от около 25-30 метра, но Навас внимаваше и направи поредното си брилянтно спасяване. За цялата първа част костариканците имаха едва един неточен удар към вратата на „лалетата” и разчитаха предимно на контраатаки и здрава защита.

Втората част започна по същия начин, по който завърши първата – с натиск на Холандия.В 53-та минута Робен хитро пусна пас към Снайдер на границата на наказателното поле, но футболистът на Галатасарай стреля над вратата.

в 62-та минута Боланьос изпълни пряк свободен удар от около 35 метра, но ударът му мина високо над вратата.

В 65-та минута отново Боланьос изпълни фаул, но този път центрира към Гонзалес на задна греда, който от около 5-6 метра не успя да уцели целта.

Десет минути по-късно Снайдер центрира опасно от фаул. Рон Влаар засече топката с глава, но не успя да я насочи точно към вратата.

В 82-та минута Холандия получи възможността да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция. Снайдер застана зад топката, стреля мощно, но изстрелът му нацели дясната греда на Навас. Две минути по-късно след карамбол в наказателното поле на Коста Рика Ван Перси намери пространство и от малък ъгъл шутира сълно, но отново стражът на "Лос Тикос" запази вратата си суха.

В 88-та минута Робин ван Перси можеше да реши всичко в полза на Холандия, но не успя да засече центрирането на Снайдер, което го изведе сам на 4-5 метра пред вратата и топката мина под крака му.

В 92-та минута Ван Перси шутира от пряк свободен удар. Навас спаси удара му. Топката попадна в Блинд, който веднага центрира по земя. Последва разбъркване в наказателното поле и топката отново стигна до капитана на Холандия. Ван Перси мигновенно шутира, топката се отби от крака на бранител на Коста Рика в горната греда, но така и не влезе в мрежата.

Така се стигна до продълженията след като отборът на Коста Рика така и не успя да нанесе точен удар във вратата на Силесен за 90 минути.

В 94-та минута Рон Влаар бе изпуснат от бранителите на Коста Рика и стреля много опасно с глава в десния ъгъл на Навас, но вратарят на "Лос Тикос" прояви чудесен рефлекс и изби в корнер.

103-та минута Робен стреля в стената от пряк свободен удар. В 114-та минута Коста Рика организира опасна контраатака, Боланьос дриблира и си освободи място за удар, но Рон Влаар го блокира и изби в корнер.

В 116-та минута Уреня можеше да реши всичко в този мач, но първият точен удар на Коста Рика във вратата на Холандия бе спасен от Силесен.

В 119-та минута отново "лалетата" нямаха късмет след като за трети път гредата спаси "Лос Тикос" от попадение след удар на Снайдер. В крайна сметка дузпи ще решат кой ще е последният полуфиналист.

Коментари

Новини Варна