IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
06:03 | 8 юли 2014
Обновен: 03:31 | 22 юли 2024

Дилма Русеф ще връчи купата на Мондиала

Дилма Русеф ще връчи купата на Мондиала

По материала работи: Златина Добрева
Дилма Русеф ще връчи купата на Мондиала

Новият световен шампион по футбол ще получи Световната купа от президента на Бразилия Дилма Русеф. Това ще стане след финала на 13 юли на легендарния стадион „Маракана” в Рио де Жанейро. Новината съобщи самата Русеф чрез Twitter.
„В неделя ще връча купата и се надявам тя да стане притежание на Бразилия. Мондиалът преминава с успех и може да се смята за едно от най-добрите световни първенства в историята”, заяви Русеф.
По-рано се считаше, че Русеф няма да присъства на закриването на Мондиала заради вълната от протести в Бразилия. Часове преди началото на Световното първенство Сао Паоло и други бразилски градове бяха блокирани от стачки. После обаче напрежението стихна и очевидно това е окуражило Русеф, чието преизбиране наесен зависи до голяма степен дали Бразилия ще стане световен шампион, пише БГНЕС.
Финалистите на Мондиала ще бъдат определени днес и утре, когато са полуфиналните мачове Бразилия - Германия и Аржентина - Холандия.

Коментари

Новини Варна