IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
04:59 | 10 юли 2014
Обновен: 11:02 | 20 юли 2024

След дузпи Аржентина се класира за финала на Мондиала

След дузпи Аржентина се класира за финала на Мондиала

По материала работи: Златина Добрева
След дузпи Аржентина се класира за финала на Мондиала

Аржентина е вторият финалист на Световното първенство, след като „албиселесте“ минаха през рулетката на дузпите срещу Холандия. След 0:0 в рамките на 120 минути и 4:2 след дузпи Лионел Меси и компания ще играят на 13 юли срещу Германия във финала на „Маракана“.
Редовното време не предложи почти никакви емоции за зрителите, като двата отбора заложиха основно подсигуряването в защита и празните пространства бяха изключително малко.
Робен се разигра през второто полувреме и получи два шанса да отбележи, но Аржентина издържа, докато Силесен спаси единствените 3 точни удара в 90-те минути – 0:0 и продължения.
В добавените 30 минути Холандия беше малко по-активният отбор, но в крайна сметка голове не паднаха въпреки двата опита на Робен с удари отдалеч. Меси пък се загуби, с което и нападението на Аржентина не вървеше.
По-чистите положения обаче бяха за „албиселесте“, които чрез резервите Макси и Агуеро изпуснаха на два пъти да поведат в резултата и да спечелят мача – 0:0 и дузпи.
Рон Флаар и Уесли Снайдер обаче не издържаха, Серхио Ромеро усети къде ще бият и спаси две изпълнения, с които прати своите на финал срещу Германия, пише sporta.bg.
Аржентина се класира за финал за пръв път след 1986 г., когато Диего Армандо Марадона изведе своите до титлата. Сега Лионел Меси, който задмина Марадона по мачове (92 мача) има шанс да запише и последния голям трофей, който няма в своята визитка – световната титла.
Проблемите в състава на Холандия пък изиграха лоша шега на Луис Ван Гаал, който трябваше да смени Ван Перси и Де Йонг, което не му позволи да пусне Тим Крул за дузпите. Силисен не успя да спаси нито една дузпа, въпреки че на два пъти беше близо.
На 12 юни, събота, Холандия излиза срещу Бразилия в спор за бронзовите отличия. Преди 4 години "лалетата" играха финал, който загубиха след продължения от Испания (0:1).

Коментари

Новини Варна