IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
10:56 | 17 юли 2014
Обновен: 23:24 | 10 май 2024

Световен шампион по шах е №1 на Варна за юни

Световен шампион по шах е №1 на Варна за юни

По материала работи: Борис Проданов
Световен шампион по шах е №1 на Варна за юни

Шахматист стана спортист на Варна юни. Минко Шишков успя да спечели световната титла на работническите игри във Финландия. Заедно с Диян Димов (Варна) градът ни се добра и до отборния трофей в мондиала.
Шишков събра актив от 4 т. от 5 партии на Игрите на CSIT във Финладия в началото на юни. Минко Шишков е на 44 г., от Варна, майстор на спорта по шах. Треньор в шахматен клуб „Веселин Топалов” (Варна) със сертификат от FIDE (Световната федерация).
За отбор на месеца варненските спортни журналисти определиха тима по баскетбол (момичета) до 16 г. на „Черно море – Одесос”. Варненки под ръководството на треньорката Маргарита Гечева и Венци Гечев станаха шампионки на България. „Одесос” се справи на финала в Самоков с домакините от „Рилски спортист” след успех със 71:50. С тази формация Марги Гечева вече е печелила титлата, но когато те бяха на 14 г.
Катерина Маринова е състезател №1 на месеца на спортното училище „Г. Бенковски”. Грацията на „Чар-ДКС” на европейското за девойки стана 4-та на обръч и бухалки и 6-та на лента. Катя попадна в отбора на България за младежките олимпийски игри в Китай. Личен треньор Филипа Филипова.
В онлайн анкетата „Спортист на Варна” с най-много гласове завърши плувкинята Калина Николаева от КПС „Астери”. Калина събра 611 гласа на читатели на сайта. Тя има 5 златни медала в индивидуалните дисциплини на ДЛОП „Златна рибка“ и два сребърни при щафетите, както и подобрен национален рекорд на 200 м свободен стил. Старши треньор в КПС „Астери“ е Антон Гиляревский. Калина спечели анкетата с 32,55 % от гласовете.

Коментари

Новини Варна