IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
11:48 | 18 юли 2014
Обновен: 09:41 | 26 април 2024

И жени ще топат за ИУ - Варна

И жени ще топат за ИУ - Варна

По материала работи: Борис Проданов
И жени ще топат за ИУ - Варна

Ректорът на Икономическия университет във проф. Пламен Илиев не крие амбициите си да направи и дамски тим по баскет. Във ВУЗ-а освен мъжки състав, ще има и женски, ако федерацията създаде елитна група за нежния пол.
„Очакваме БФБ да успее да създаде А група за жени, за да се включим“, заяви той, като допълни, че има и други отбори, които са готови да участват. Сред тях са НСА, "Рилски спортист", УНСС.
Ако бъде създадено такова първентство, Икономическият университет ще си партнира с школата на "Черно море - Одесос". Подобна практика има във ВУЗ-а за мъжкия отбор – сътрудничество с "Черно море - Порт Варна".
Ректорът разкри, че ръководството на университета има желание да бъде построен и нов спортен комплекс, като за целта е направено и конкретно предложение за предоставяне на площадка за комплекса.
В комплекса ще има мултифункционална зала за развитие на баскетбол и волейбол, като е предвидено изграждане на плувен басейн и спортни площадки.

Коментари

Новини Варна