IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
15:06 | 18 юли 2014
Обновен: 09:42 | 26 април 2024

"Морето" ще брои 7 бона такса за участие в НБЛ

"Морето" ще брои 7 бона такса за участие в НБЛ

По материала работи: Борис Проданов
"Морето" ще брои 7 бона такса за участие в НБЛ

7000 лв. ще бъде такста за участие в Националната баскетболна лига. Сумата ще бъде превеждана преди началото на всеки сезон. Който не успее да осигури средствата, няма да бъде част от НБЛ.
Клубовете имат срок до 15 август, за да изчистят старите си задължения към федерацията. Става въпрос за неплатени глоби, такси и заплати към треньори. Това на практика ще бъде и срокът, до който трябва да се заяви готовност за участие в Лигата през новия сезон.
Към момента осем отбора са изявили желание да играят в елита на България. Сред тях е и варненският "Черно море - Порт Варна". Тимът стартира подготовка на 15 август, когато е Денят на Варна. Отборът на Денислав Коцев вече се лиши от услугите на един от националите си - Симеон Илиев-Чайката подписа с "Рилски спортист" (Самоков).
Единственият, който е под въпрос, е "Черноморец". Бургазлии не са имали представител на срещата във вторник, което е признак, че ситуацията при тях е неясна и не се знае дали ще намерят средства за стабилен тим.
Пловдивският "Академик" също имаше желание да участва в елитната група, за което бе готов да отдели 200 000 лв. На срещата на лигата в Правец обаче стана ясно, че потенциалният спонсор се е отказал.

Коментари

Новини Варна