IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
06:06 | 19 юли 2014
Обновен: 09:42 | 26 април 2024

"Лъвовете" изхвърлени от елита на Световната лига

"Лъвовете" изхвърлени от елита на Световната лига

По материала работи: Борис Проданов
"Лъвовете" изхвърлени от елита на Световната лига

Българският национален отбор по волейбол загуби мястото си в топ 8 на елита в Световната лига, стана ясно след заседание на Международната волейболна федерация.
Причината за това е слабото представяне на "лъвовете" през тази година, които записаха само 1 победа, а 2 мача преди края селекционерът Камило Плачи подаде оставка и вече не е начело на тима.
България ще се опита да се реабилитира на феновете си по време на световното първенство в Полша, което почва на 30-и август. Там представителният ни тим ще бъде воден от Пламен Константинов, а в отбора се завръща Андрей Жеков.
Все още не е ясно какво ще е решението на Матей Казийски, който също има повиквателна за шампионата на планетата.
В навечерието на подготовката на "лъвовете" обаче стана ясно, че отборът ни ще бъде преместен в тъй наречения "втори ешалон" на Световната лига, където в една група са всички отбори, освен световните сили.
Отборът на Австралия заема мястото на България, като попадна в група А с отборите на Бразилия, Италия и Сърбия. В другия поток са САЩ, Русия, Полша и Иран.
Част от съперниците на България ще бъдат Франция и Аржентина, а само победителят в тази група продължава към финалите в Световната лига.

Коментари

Новини Варна