IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
10:39 | 8 август 2014
Обновен: 10:03 | 26 април 2024

"Лудогорец" среща "Стяуа" в битка за групите на Шампионската лига

"Лудогорец" среща "Стяуа" в битка за групите на Шампионската лига

По материала работи: Златина Добрева
Вероятни състави и прогноза преди Партизан - Лудогорец

"Лудогорец" ще срещне "Стяуа" в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Първият мач между двата отбора ще е на 19 или 20 август и ще се играе в Румъния, докато реваншът е в Разград на 26 или 27 август.
"Стяуа" е шампион на Румъния и е много опитен евробоец. Отборът елиминира казахстанския "Актобе" след 2:1 в Букурещ и 2:2 в първия мач, за да се добере до плейофа.
Макар да не са играли официален мач "Лудогорец" и "Стяуа" се познават от контролата на 1 юли в Англия, когато разградчани смачкаха румънците с 4:2 без никакви проблеми.
Това не е толкова лош жребий за разградчани, пише gol.bg, предвид факта, че отборът промени статута си от поставен на непоставен непостредствено преди жребия.
Противникът на разградчани е 25-кратен шампион на Румъния, което е рекорд, а освен това има и 21 спечелени купи на страната. Отборът е и еврошампион от 1985-1986 г.
Освен това "Стяуа" игра в групите на най-комерсиалния турнир през миналия сезон, когато бе в група с "Челси", "Базел" и "Шалке", като тогава отборът остана последен в групата си след 3 ремита и 3 загуби.

Коментари

Новини Варна