IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
05:04 | 9 август 2014
Обновен: 10:04 | 26 април 2024

Гришо стигна до 1/2-финал в Торонто

Гришо стигна до 1/2-финал в Торонто

По материала работи: Златина Добрева
Гришо стигна до 1/2-финал в Торонто

Григор Димитров се класира за 1/2-финалите на силния "Мастърс" от сериите ATP 1000 в Торонто. Българинът стигна до успеха след 5:7, 7:5, 7:6(6).
Нашето момче извади уникален късмет, след като проби в последния момент Кевин Андерсън в третия сет, за да се завърне в играта и да се спаси от отпадане.
Oсвен това той имаше и много сериозен шанс в тайбрека, тъй като можеше да е на губещата страна. При 5:4 в тайбрека Андерсън имаше пред себе си два сервиса да затвори мача, но не издържа психически. Накрая той загуби с двойна грешка при сервис.
Южноафриканецът, който бе победен от Григор, е 21-и в световната ранглиста, пише gol.bg.
За място на финала нашето момче ще спори срещу французина Жо-Вилфред Цонга, който се намира в брилянтна форма и елиминира последователно Новак Джокович и Анди Мъри. Статистиката на Григор срещу него e отрицателна и българинът има 3 загуби от 3 мача, като е спечелил само 1 сет срещу французина.
Това е втори 1/2-финал на нашето момче на турнир от сериите "Мастърс", след като той достигна до такъв в Рим преди близо два месеца.

Коментари

Новини Варна