IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
12:05 | 10 август 2014
Обновен: 10:04 | 26 април 2024

Гришо недоволен от играта си в Торонто

Гришо недоволен от играта си в Торонто

По материала работи: Борис Проданов
Гришо недоволен от играта си в Торонто

Седмият поставен Григор Димитров не успя да достигне първия си финал в турнир от сериите "Мастърс 1000". Българинът отстъпи в полуфиналите на турнира в Торонто на Жо-Вилфред Цонга от Франция с 4:6, 3:6.
В първия сет Цонга успя да пробие почетния гражданин на Варна в края и после на свой сервис трябваше да затвори частта. Григор се постара да го затрудни максимално, достигна до 4 т. за връщане на пробива, но всички те бяха спасени от съперника с печеливши сервиси.
Бившият финалист от Australian Open постигна брейк в следващия сет за 2:1 и до края съумя да удържи преднината си.
Все пак с играта си Григор си заслужи чек за 147 800 долара от наградния фонд и 360 т., които ще го задържат 8-и в света. Следващият турнир е “Мастърс”-ът в Синсинати, а първият противник на българина ще се определи от сблъсъка между Йежи Янович и квалификант. Това беше 4-та загуба от 4 мача за Григор Димитров срещу Цонга.
За титлата в Канада Цонга спори с Роджър Федерер.
"Няма как да приема лесно загубата с оглед на добрия мач, който направих на четвъртфиналите. Съперникът игра добре, но аз не успях да се представя още по-силно в сравнение с предишните двубои. Трябва да гледам позитивните неща, които се случиха през тази седмица. Ще пътувам за Синсинати в добро настроение. Нито за момент не наведох глава, защото постигнах добри резултати. Разочарован съм от загубата. Не го крия, но трябва да се мисли позитивно", сподели първата българска ракета в мъжкия тенис.

Коментари

Новини Варна