IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
05:20 | 12 август 2014
Обновен: 00:41 | 28 април 2024

Александър Тонев подписа със "Селтик"

Александър Тонев подписа със "Селтик"

По материала работи: Златина Добрева
Александър Тонев подписа със "Селтик"

Българският национал Александър Тонев напусна "Астън Вила" и подписа с шотландския "Селтик", информират сайтовете на двата клуба в интернет.
Талантът ще играе под наем през следващия сезон, като "детелините" имат опция за закупуването му, съобщава gol.bg. "Селтик" имаше интерес да го купи още докато българинът играеше за "Лех Познан", но тогава "Астън Вила" излезе с по-добра оферта.
"Невероятно е да дойда в "Селтик". Наистина се чувствам добре, че съм тук. Нямам търпение да се срещна с новите си съотборници и да започна да играя за "Селтик", каза Тонев от официалната страница на клуба.
"Вече знаех всичко за "Селтик". Всички в България знаят този отбор. Вчера говорих със Стилиян Петров и той е много щастлив за мен. Пожела ми късмет и се надявам да се справя добре в отбора, както го направи и Стилиян преди години."
"Аз съм атакуващ футболист и обикновено играя по лявото крило. Обичам да асистирам и да отбелязвам попадения", каза още българинът.
Новият мениджър на Тонев Рони Дейла похвали придобивката си: "Александър е много бърз и има два силни крака, с които може да стреля. Той вкара много голове по време на престоя си в "Лех Познан" и мисля, че с качествата си ще помогне на "Селтик" да върви напред. Също така "Селтик" може да го направи още по-добър футболист".

Коментари

Новини Варна