IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
17:21 | 19 август 2014
Обновен: 10:17 | 26 април 2024

„Лудогорец“ срещу „Стяуа“ - нова стъпка към мечтата за ШЛ

„Лудогорец“ срещу „Стяуа“ - нова стъпка към мечтата за ШЛ

По материала работи: Юлиян Атанасов
„Лудогорец“ срещу „Стяуа“ - нова стъпка към мечтата за ШЛ


Тази вечер от 21.45 часа в Букурещ българският шампион „Лудогорец“ се изправя срещу румънския гранд „Стяуа“ в първия мач от плейофите за влизане в Шампионската лига. От лагера на разградчани не крият амбициите си да се превърнат във втория български отбор в групите на най-престижния клубен турнир, а за целта в Букурещ ще трябва да направят поредната крачка, която в последствие да им помогне да стигнат до крайния успех.
Преди година на този етап съперник на „Лудогорец“ бе „Базел“, който се оказа непреодолимо препятствие. Сега обаче съперникът изглежда далеч по-равностоен на „орлите“. Повод за оптимизъм буди и контролата, която двата отбора изиграха помежду си в предсезонната подготовка. В нея „Лудогорец“ победи с 4:2.
„И двата мача ще бъдат едно тактическо надиграване. Аз лично няма от какво да се притеснявам. „Лудогорец“ е един много добър отбор, който го доказа с участието си в Лига Европа. Играчите ще излязат и ще покажат това, което могат“, сподели старши треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев.
Част от основните футболисти на българския тим получиха почивка в дербито с ЦСКА с цел да са отпочинали за мача тази вечер. В групата попадна и новото попълнение Юнес Хамза, който предизвика война между двата съперника. Хамза замени в групата Теро Мантула, а без картотеки останаха още Александър Барт, Себастиан Ернандес, Александър Василев, Преслав Петров и Витиня.
Домакините очакват стадион „Национал Арена“ в Букурещ да бъде пълен с близо 50 хиляди зрители. Сред тях ще има и 2500 българи, тъй като от „Лудогорец“ продадоха всички свои билети за двубоя.
Съдия на мача ще бъде немецът Феликс Брих.

Коментари

Новини Варна