IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
11:38 | 25 август 2014
Обновен: 10:27 | 26 април 2024

Тодор Славов не успя да спечели и ралито V1 Challenge

Тодор Славов не успя да спечели и ралито V1 Challenge

По материала работи: Борис Проданов
Тодор Славов не успя да спечели и ралито V1 Challenge

Иновативният автомобилен шампионат V1 Challenge България отново предложи страхотно зрелище за феновете на моторните сопортове, които видяха как Искрен Маринов спечели първата си победа в състезанията с малките, но мощни Volkicar автомобили на картинг писта „Варна”. Дебютантът в надпреварата оцеля в луда надпревара и остави зад себе си на почетната стълбичка представителя на домакините от морската столица Тодор Славов и главното действащо лице в по-голямата част от екшъна Костадин Щерев.
Драмата започна още в квалификациите, когато варненският пилот – Иво Цонев, изправи косите на публиката и организаторите, след като на един от завоите в най-трудната част на пистата изхвърча от нея и се обърна по таван. За радост на всички мъжкото момче излезе без драскотина от колата си и дори продължи участието си в състезанието. Жълтият му Volkicar пък за секунди бе ремонтиран и префасониран в лилаво. В крайна сметка при квалификациите най-добро време даде Тодор Славов, който е и представител на община Варна за кандидатурите и за Младежка европейска столица 2017 и Европейска столица на културата 2019. За него най-доброто му време озаначаваше, че се класира директно за финала. Там един срещу друг се изправиха класиралият Славов, Костадин Щерев, Искрен Маринов и Диана Стоянова. Последният старт бе не по-малко драматичен от всичко случило се преди това. Още при втората обиколка агресивното пилотиране на Щерев даде резултат и той дръпна напред, след като се вряза в колата на Маринов. Местната публика избухна, след като в последствие пловдивчанинът се завъртя и не просто изпусна победата, но и остана едва 3-ти, за сметка на местния любимец Тодор Славов. Първи все пак остана Искрен Маринов, докато страхотната Диана Стоянова не успя да завърши състезанието, поради настъпилия инцидент с Щерев.
Специалната награда за най-бърза обиколка спечели Славов с време, постигнато още в квалификациите – 42,10 секунди, за което получи специална купа. След него най-бързи бяха Маринов (42,36) и Щерев (42,62).

Коментари

Новини Варна