IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Спорт
17:06 | 25 август 2014
Обновен: 10:27 | 26 април 2024

Студенти се събират край Варна за лятна универсиада

Студенти се събират край Варна за лятна универсиада

По материала работи: Борис Проданов
Студенти се събират край Варна за лятна универсиада

Отново край Варна ще се проведат III летни университетски игри. Те стартират на 27 август и ще продължат до 1 септември. 400 студенти от 15 български висши училища ще премерят сили в седем вида спорт. Организатор на събитието е Асоциацията за младежки спорт „Академик“.
Официалното откриване на универсиадата ще се проведе на 27 август от 19 ч. в Амфитеатъра на СОК "Камчия". Там пристигат студентските отбори по плуване – над 60 състезатели от 11 висши училища, които ще се състезават в 10 дисциплини. Турнирът по тенис на маса ще е с отборно и индивидуално класиране.
 Четири спортни полета ще бъдат обособени на плажа. На тях ще се проведат състезанията по плажен футбол, в който ще вземат участие 10 отбора, а в плажния волейбол ще се състезават 20 отбора – жени и мъже. За първи път тази година се въвежда нова дисциплина – плажен тенис, в който ще се включат 40 студенти от 10 висши училища. По традиция състезанията ще приключат с плажна щафета, в която ще видим 120 участници от 12 университета.

Коментари

Новини Варна