IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
12:38 | 26 август 2014
Обновен: 07:43 | 16 май 2024

Турнир по ръгби на Южния плаж

Турнир по ръгби на Южния плаж

По материала работи: Борис Проданов
Турнир по ръгби на Южния плаж

На 30 август във Варна ще се проведе 8-ото международно издание на турнира по плажно ръгби. Организатор на състезанието е клуб “Варна“ съвместно с дружество ОСК “ЖСК – Спартак”. Стартът е на Южния плаж в събота в 9,30 ч. В надпреварата ще участват 10 отбора, сред тях се чакат и гости от Румъния. В 14 ч. е предвидена официалната церемония по награждаването.
“Турнирът ще е свободен. Момчетата ми са поканили свои близки и приятели. Целта ни е участниците да се забавляват и да ги накараме да започнат да тренират ръгби към нашите юношески гарнитури. Всички нека се чувстват поканени”, заяви треньорът на “Варна” Пламен Киров.
Тимовете ще са съставени от 4-има състезатели, като е добре в съответния отбор да има поне 2 резерви, тъй като бягането и борбата на пясъка са доста изморителни. Мачовете ще се провеждат в 2 полувремена от по 5 минути.
От втория варненски клуб “Акулите” няма да участват в турнира. В момента конкурентите на “Варна” работят усилено върху разрастването на детско-юношеската школа и осигуряване на база за тренировки.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна