IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
11:22 | 27 август 2014
Обновен: 10:29 | 26 април 2024

„Стоманената колона” гостува във Варна в неделя

„Стоманената колона” гостува във Варна в неделя

По материала работи: Борис Проданов
„Стоманената колона” гостува във Варна в неделя

Невероятно, но факт: 64-ата международна колоездачна обиколка все пак ще се състои. Надпреварата ще се проведе от 31 август до 4 септември и ще включва 5 етапа, съобщи президентът на БКС Петър Бончев.
"Обиколката ще започне от Добрич. Целта на старта от там е показване на забележителностите на българските курорти. Нашият девиз е "Спорт, туризъм и култура в едно". Оставаме с надеждата, че в следващите години обиколката ще бъде в по-добър вид", каза Бончев. Петте етапа на състезанието са: Добрич – Варна, Варна – Бургас, Бургас – връх Българка, Сливен – Пловдив и Пловдив – София.
Като етапен град на надпреварата Варна приема в неделя „стоманената” колона. Финалът на І етап от Добрич се чака около 17,30 ч. пред галерия „Графити”.
Сред участващите има и четири национални тима - на Сърбия, Молдова, Узбекистан и Азербайджан. Петър Бончев призна, че е имало спънки при организацията на обиколката. Той добави, че е имал разговори с някои от областните дирекции на МВР, на които се дължат пари от миналата година, но не всичко е решено.
На областните дирекции на МВР в различни градове се дължат (от БКС) около 62 000 лв. и те трябва да бъдат изплатени до петък. Относно Съдийската колегия Бончев каза, че трябва да се договори с арбитрите. Председателят на реферите Веселин Михайлов обаче заяви по време на пресконференцията, че няма да съдийстват на обиколката.
"Обиколката на България трябва да се проведе. Тя не е моя или на някой друг, а на България. БКС е главен организатор на Обиколката. Тя трябва да е жива и това зависи от всички нас", добави Бончев. Бюджетът на „стоманената колона” тази година е редуциран на половина и е около 200 000 – 250 000 лв.

Коментари

Новини Варна