IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
10:29 | 2 септември 2014
Обновен: 10:36 | 26 април 2024

Асен Великов недоволен от мачовете на националите

Асен Великов недоволен от мачовете на националите

По материала работи: Борис Проданов
Асен Великов недоволен от мачовете на националите

Капитанът на баскетболния „Черно море – Порт Варна” Асен Великов бе част от мъжкия национален отбор на България това лято, който не успя да се класиране за европейското първенство през 2015 г. и записа 5 поражения и 1 победа. Тя дойде в последния мач като гост на Израел в Кипър.
„Смятам представянето на отбора за незадоволително – коментира той. – Моето мнение е, че трябваше да бъдем втори в групата и сега да сме на мястото на Холандия – отборът, който се класира за Евробаскет. Състави като Холандия и Черна гора не бяха много по-добри от нас. Ние пък завършихме само с 1 победа, което е показател, че не са само едно и две нещата, които не ни достигнаха. Най-голямата ни слабост се оказа борбата под коша, а това не е вина само на високите играчи . Борбата е на целия отбор, а ние почти всеки мач я губехме и най-вече под нашия кош, което се оказа решаващо.”
„Според него проблемът не в подмладяването на състава.
По-младите момчета се представиха добре, бъдещето е пред тях и вярвам, че за напред ще показват все по-добри мачове и игра. Надявам се, че тези мачове са им били полезни и следващото лято, след още едно първенство, ще покажат напредъка си”, добави Асен Великов.
В „Черно море” той ще отдъхне кратко, след което се включва в тренировките.
„От отбора ми дадоха седмица почивка и в понеделник започвам подготовка с тях. Чувствам се добре физически и няма да имам проблеми с това, че пропуснах началото на подготовката им. Предстои ми ново първенство, в което се надявам да радваме почитателите на баскетбола в България и да се получат интересни и оспорвани мачове”, завърши капитанът на „Морето”.

Коментари

Новини Варна