IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
10:42 | 15 септември 2014
Обновен: 03:30 | 27 април 2024

Варненски боец е №1 на Мондиала по кик-бокс

Варненски боец е №1 на Мондиала по кик-бокс

По материала работи: Борис Проданов
Варненски боец е №1 на Мондиала по кик-бокс

Осем световни титли, като седем от тях са на татами в стиловете пойнт файтинг и лайт контакт и една на ринг в стил К – 1 завоюваха състезателите ни на Мондиала по кик-бокс в Римини (Италия). Освен това националния отбор на България се сдоби и с още два сребърни медала на татами и пет бронзови медала, като от тях три са на татами и два на ринг. За първи път в историята на варненския кик-бокс имаме кадет-световен шампион. Става дума за Богдан Шумаров от „Боил“.
Не може да се пропусне и фактът за още едно световно признание, а именно Gold Card и най високо отличие за нашия международен рефер и съдия Николай Хаджигенов. Благодарение на високия си професионализъм и стриктно изпълнение на задачите по време на мачовете Ники Хаджигенов получи това отличие от WAKO.
Друг наш рефер и съдия Дени Миленкова също бе поставена на много висока позиция и също разполага с Gold Card и най-висок клас в съдийството. С това България показа на целия свят, че освен със страхотни бойци разполагаме и с перфектен съдийски апарат оценен на световно ниво.
В крайна сметка се завръщаме с 15 медала и две отличия за съдийство.
Утре в 13 ч. в арт-салона на Радио Варна ще се проведе пресконференция с националния отбор и треньорите. Ще присъстват всички медалисти.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна