IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
13:36 | 18 септември 2014
Обновен: 19:19 | 5 май 2024

Излъчват шампиони по хандбал по нова схема

Излъчват шампиони по хандбал по нова схема

По материала работи: Борис Проданов
Варна има шанс за 2 медала в хандбала

Мъжкият хандбален шампион “Фрегата” започва защитата на титлата си срещу НСА. Бургазлии, които спечелиха и купата на страната през миналия сезон, приемат столичния си съперник на 21 септември. В другите срещи от първия кръг на 20 септември вицешампионът “Локомотив” (Варна) е домакин на “Интер-Академик”, “Добруджа” приема “Осъм”, а НСА гостува на “Спартак” (Варна). Мачовете на тимовете от морската столица са обявени в зала “Владислав” на спортен комплекс “Черно море”.Последният осми участник в елита “Левски” почива, тъй като срещата с “Фрегата” е отложена за 11 ноември. В "А" хандбална група при мъжете участват същите 8 отбора, както и през миналия сезон.
БФХ прави и промени в правилника за плейофите за титлата при мъжете и при жените. Първите 4 отбора от редовния сезон ще играят по един полуфинал, като първият ще бъде домакин на четвъртия, а вторият ще приеме третия. Победителите в полуфиналите ще играят Суперфинал до 2 победи от 3 мача. Новите шампиони ще заработят бонуси от по 2000 лв. Сребърните медалисти ще получат по 1500 лв., а третият и четвъртият в крайното класиране ще вземат по 1000 лв.
В елитната група при жените също започват 8 състава, като Свиленград и Панагюрище са новаци, които заменят ЦСКА, “Нове `99” (Свищов) и “Левски 1920” (Стражица). В първия кръг на 20 септември шампионът и носител на купата на България “Етър” (Велико Търново) ще играе срещу Свиленград като гост, вицешампионът “Бъки” посреща “Поморие”, а “Шумен” е домакин на “Хасково”. Последната среща между “Васил Левски” (Нова пазар) и Панагюрище е отложена за 2 ноември.

Коментари

Новини Варна