IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
11:26 | 2 октомври 2014
Обновен: 11:13 | 26 април 2024

Daily Mail: Кошмарна нощ за „Реал” в България

Daily Mail: Кошмарна нощ за „Реал” в България

По материала работи: Златина Добрева
Daily Mail: Кошмарна нощ за „Реал” в България

Беше кошмарна нощ за „Реал” (Мадрид) в България, след като дребната риба „Лудогорец” изуми носителя на купата на Шампионската лига с гол в шестата минута и след това накара отбора на Карло Анчелоти да се поизпоти за трудно извоюваната победа с 2:1, пише британският в. Daily Mail.
Роналдо изпусна една дузпа, но вкара втората, което беше и 69-ият му гол в Шампионската лига – само два гола под рекорда на Раул. Сряда обаче не беше звездна нощ за „Реал” (Мадрид), който за малко да си тръгне засрамен, коментира изданието. Те започнаха с изоставане, защитата бе лоша, а бившият нападател на „Манчестър Юнайтед” Хавиер Ернандес изпусна добра възможност за попадение.
Това беше първият домакински мач за българския тим в Шампионската лига. Около 5000 фенове на „Лудогорец” пътуваха пет часа от Разград, за да гледат отбора на града на живо и със сигурност те няма да забравят тази нощ.
Втората дузпа, дадена на „Реал”, след която последва и изравняване на резултата по време на мача, не е рeална. Такова мнение изказаха испански анализатори. „Лекият контакт между защитника и Роналдо не е достатъчен, за да се даде най-тежкото наказание" е мнението на анализатора на "Марка" Андухар Оливер. Именно след гола на Кристиано Роналдо от наказателния удар в 25-ата минута белите изравниха. В 77-ата резервата Карим Бензема отбеляза за успеха с 2:1 в София.
Анализаторът на в. "АС" Урисар Аспитарте възнегодува от съдията Крейг Томпсън. Според него реферът многократно е сгрешил в преценката си. "В 22-ата минута Кристиано беше спрян непозволено, въпреки че топката не беше в краката му. Това трябваше да е дузпа, но Томпсън подмина положението. Малко хора забелязаха тази ситуация", коментира анализаторът. "В 23-ата минута съдията свири дузпа за нарушение на Моци срещу Кристиано. Роналдо се възползва от лекия контакт и падна. Спорно положение. Аз не бих свирил дузпа", сподели той.

Коментари

Новини Варна