IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
09:22 | 3 октомври 2014
Обновен: 11:14 | 26 април 2024

Хвалят американеца в “Морето”

Хвалят американеца в “Морето”

По материала работи: Борис Проданов
Американец в „Морето” след двете контроли с „Крайова”

Треньорът на баскетболния “Черно море – Порт Варна” Денислав Коцев сподели, че е доволен от контролите, които варненци изиграха в Сърбия и засега впечатленията от американеца Даниел Лени МакКартър са отлични.
“Всичко е нормално. След кратка почивка подновяваме тренировки. Пътуването ни поради повреда на автобуса продължи 16 - 17 ч. и ни се наложи за 48 часа да играем три срещи, но това е спортната съдба, трябва да се преодоляват трудности. Във втория мач ни извадиха двете високи момчета. Играта беше доста твърда за нашите представи“, коментира Денислав Коцев.
“ФМП “Железник” е миналогодишното първенство в първия им ешелон, който е без участниците в Адриатическата лига. Стана здрав, хубав мач. Треньорът е небезизвестният Милан Гурович. Общо взето това е една люпилня за таланти. Ние се оказахме по-опитни и успяхме да победим“, заяви Коцев.
Американецът обаче още не е сигурен за “Морето”.
“Дали ще остане Даниел Лени, го решава ръководството, но мисля, че може да бъде полезен на нашия тим. Засега преодолява часовата разлика. Засега впечатленията от него са много добри и като човек, и като състезател. Атлетично момче и може да ни помогне много в защита, защото рядко има такива атлети в България. Ще участва и в следващата контрола с “Черноморец” в събота, но имам идея всички, които са се подготвяли за този сезон, да имат игрово време“, обясни Коцев.
Даниел Лени е играл американски футбол до 16 г. Едва след това е започнал активно да се занимава с баскетбол, като това не му е попречило дори да има мачове в лигата за развитие в НБА.
Даниел ЛениМакКартър, както е цялото му име, се присъедини към варненци по време на турнето им в Белград, като записа участие и в трите контроли, въпреки, че все още не е свикнал с часовата разлика. Американецът е висок 206 см и тежи 100 кг.
Неофициалният дебют пред варненска публика той ще направи утре, когато "Черно море - Порт Варна" ще се изправи срещу "Черноморец" (Бс) в последната си контрола преди старта на сезона в НБЛ. Проверката е в 17 ч. утре в зала „Христо Борисов”.

Коментари

Новини Варна