IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
10:03 | 6 октомври 2014
Обновен: 11:18 | 26 април 2024

Борислава Христова оптимистка за сезона

Борислава Христова оптимистка за сезона

По материала работи: Борис Проданов
Борислава Христова оптимистка за сезона

Варненската баскетболистка Борислава Христова ще играе за “Нефтохимик 2010” (Бургас) за втори пореден сезон. Тя не скри са причините си за своето оставане в България.
"Една от причините е, че тази година трябва да завърша Спортното училище във Варна. Също така съм много доволна от отбора миналия сезон, нищо че финиширахме. Много съм щастлива, че тази година ще мога да играя с опитни състезателки като Ивелина Вранчева и Лидия Върбанова. Американките и другите ни баскетболистки са добри и се надявам нещата са ни се получат", коментира Христова, която е “кадър” на школата в “Черно море – Одесос”.
Тя е доволна и от новия наставник на “Нафтата”.
"Дечо Коешинов е доста добър треньор. Въпреки че досега е работил само с мъже, се сработваме и за момента се справяме. Опознаваме се като отбор, ние опознаваме него и той нас, мисля, че нещата ще се получат", каза Борислава.
Баскетболистката коментира и моментната форма на тима.
"Имах месец за почивка, която ми се отрази доста добре. Сега давам максимума от себе си на тренировка и се чувствам доста добре. Още не можем да откроим силните и слабите ни страни. Със сигурност обаче трябва да подобрим играта си в защита, защото имахме слаби моменти и това доведе до голямата разлика в мачовете срещу “Дунав” и “Монтана”. Мисля, че тези резултати не са реалните. Трябва да затегнем и борбата си под коша в нападение", добави варненката.
Очакванията на националката за новия сезон са умерено отимистични.
"За мен това първенство ще бъде доста оспорвано, има доста силни отбори. “Монтана” направиха добра селекция, “Дунав”, “Хасково” също. “Рилски спортист” не изостават и мисля, че ще се получи интересно първенство", разкри Борислава Христова.

Коментари

Новини Варна