IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
17:51 | 11 октомври 2014
Обновен: 11:23 | 26 април 2024

"Морето" се резили на баскет под Аязмото

"Морето" се резили на баскет под Аязмото

По материала работи: Борис Проданов
"Морето" се резили на баскет под Аязмото

Берое (Стара Загора) поднесе първата голяма изненада още на старта на сезон 2014/2015 в Националната баскетболна лига, след като тази вечер се наложи при домакинството си на Черно море - Порт Варна с 83:72 в среща от I кръг на първенството. Бившият "моряк" Тихомир Желев беше най-резултатен за победителите с 20 точки, Дуейн Джаксън и Майк Блек добавиха съответно по 17 и 16 т. Лени Даниел вкара 20 т. за „моряците”, а Александър Влахович добави 16 т. Двата отбора си размениха по една четвърт през първото полувреме, след като в началните десет минути гостите използваха по-добре шансовете си иповедоха с минимална преднина – 20:17, но през втория период домакините коригираха представянето си и съумяха да стигнат до пълен обрат – 42:41 за Берое. Третата четвърт премина в игра кош за кош и нито един от двата отбора не намери начин да се откъсне напред, но в последните 109 минути на мача старозагорци демонстрираха отлична тактическа дисциплина и след отлични изяви в защита и нападение, стигнаха до успех с двуцифрена разлика – 83:72.

 

Денислав Коцев: Бяхме доста напрегнати
Старши-треньорът на баскетболния Черно море - Порт Варна Денислав Коцев коментира загубата на тима си от Берое като гост в първия кръг от новия сезон на НБЛ.
„Бяхме доста напрегнати. Това е първи мач, все още нямаме синхрон. Аврамов и Лени не са готови. Надяваме се за следващите мачове да се вдигнем и да заработим по-добре и в защита, и в нападение, мисля че имаме по-голям потенциал. Само мога да се надявам да играем срещу Левски, както в първия мач срещу тях миналата година. Но след днешния мач вече не мога да очаквам нищо, само се надявам да се подобрим. В момента сме малко подтиснати, но ще се вдигнем", каза Коцев за BGbasket.

Коментари

Новини Варна