IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
11:00 | 13 октомври 2014
Обновен: 00:33 | 29 април 2024

Отличия от европейското по граплинг за бойци от Варна

Отличия от европейското по граплинг за бойци от Варна

По материала работи: Борис Проданов
Отличия от европейското по граплинг за бойци от Варна

Няколко състезатели от полицейския клуб до джу-джицу във Варна се върнаха с медали от европейского първенство по ADCC – граплинг, което се проведе в София. Това е най-силната граплинг (джу-джицу без кимона) верига турнири в света.
Варненският състезател Диан Атанасов се върна със злато в кат. до 70 кг мъже – начинаещи. Александра Тончева от СК „Десант” (Варна) е вицешампион в категория - абсолютна, жени – начинаещи, Ивайло Манолов е вицешампион в кат. до 70 кг при юноши – начинаещи, Тихомир Петков е с бронзов медал при мъжете в кат. до 65 кг за начинаещи. Семпай Радослав Букоров и Александър Александров не успяха да се класират, но те имат съществен принос за написаните резултати.
„Европейското първенство по АДСС – граплинг е едно много силно състезание и нека думата "начинаещи" да не заблуждава никой! А напредналите всъщност са професионалисти на много високо ниво, повечето от които се издържат, като се състезават и са идоли на аматьорски занимаващите се граплери. За мен беше голямо удоволствие, че учениците ми се декорираха с медали, редом с едни от най-големите имена в Европа от този бранш. Приятно беше да наблюдавам на живо топ-бойци от Стария континент. Видяхме, че по отношение на "напреднали" България има да догонва доста, но мисля че вървим напред”, каза за Медийна група „Черно море“ треньорът на медалистите Станислав Карастоянов.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна