IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
10:25 | 14 октомври 2014
Обновен: 11:27 | 26 април 2024

С дерби стартира първенството по футзал

С дерби стартира първенството по футзал

По материала работи: Борис Проданов
"Гранд Про" уреди класен босненец преди епизод 2 от битките в Европа

Шест тима ще участват в градското първенство по футзал на Варна. Това са „Планекс”, „Близу-Бултрас”, МФК „Спартак”, МФК МАГ, „Гранд Про” и „Черно море – Мания”. Надпреварата стартира тази събота (18 октомври). В сградата на ЗС на БФС Варна беше изтеглен и жребия за първия кръг. Дербито безспорно е между градския първенец от миналия сезон „Черно море – Мания” и първенеца на България и участник в елитния кръг на Шампионската лига „Гранд Про”. Останалите 2 мача са МФК „Спартак” - МФК МАГ и „Планекс” – „Близу-Бултрас”.
Първенството ще се проведе в три полусезона. Първият ще продължи до 15 ноември, като след изиграването на петте срещи ще се проведат квалификации за Купата на ЗС на БФС Варна. Мачовете ще са към края на ноември. На 6 декември пък ще започне основния кръг за купата, като очакванията се в надпреварата да се включат и чуждестранни тимове.
Вторият полусезон ще стартира през първата седмица на февруари, а третият ще е през март. По регламент първите четири тима в класирането ще играят всеки срещу всеки, като точките от първите 2 полусезона се запазват.

Коментари

Новини Варна