IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
10:07 | 19 октомври 2014
Обновен: 21:57 | 18 май 2024

Трима бойци от Варна на Европейско по кик-бокс

Трима бойци от Варна на Европейско по кик-бокс

По материала работи: Борис Проданов
Трима бойци от Варна на Европейско по кик-бокс

12 бойци ще защитават цветовете на българското знаме на Европейското по кик-бокс в ринговите стилове, което стартира в Билбао, Испания. След триумфа на Шампионата на Стария континент по муай-тай в Букурещ сега “лъвовете“ се готвят за нови плячки, като очакванията в отбора са да бъде повторен успехът от Румъния. Бойците ни проведоха едноседмичен лагер на НСБ “Спортпалас” край Варна под зоркия поглед на селекционерите Йордан Дичев и Красимир Кирилов, а утре потеглят към земята на баските. Най-много участници имаме в стил К–1, където ще ни представят 8 бойци, а голяма част от тях са със самочувствието на шампиони от ЕП по муай-тай. Тук има и 3-ма варненски състезатели – Стоян Копривленски, Христо Христов и Кристиян Георгиев.
В К–1 имаме най-много състезатели – 8, защото стилът има много допирни точки с муай-тай и част националите ни от предишното първенство имат квоти и тук. На ринга ще видим евроейските първенци Асен Асенов (60 кг), Никола Енев (63,5), Марио Кирилов (67), Стоян Копривленски (71), Атанас Божилов (75), Йордан Янков (81), Кристиян Георгиев (86), Християн Тотев (91).
На лоу-кик ще видим Венелин Анков (71), Сергей Александров (75) и Мариян Макавеев (81). Във фулконтакта титуляр е 1 млад талант в кат. до 71 кг – Христо Христов.
“Подготовката протече добре, всичко премина без травми – коментира Неделчо Дичев. – Затова сме с много големи очаквания, особено в К–1, където всички са медалисти от европейски или световни първенства. Бойците от руските републики са основен наш конкурент.”
Кристиян Георгиев също е оптимист: “Винаги съм с нагласата за титла. Не мисля за сребро или бронз. Ако всичко е наред, независимо от конкуренцията, трябва да се справя. Руснаците са водеща сила в К–1, а уменията ни в муай-тай са само предимство.”
Христо Христов ще дебютира на европейско първенство.
“Каквото мога, ще направя и разчитам да съм шампион. От месеци се готвя за това – двуразово, без почивка. Не очаквам лесни мачове, но пък вярвам, че ще се справя”, коментира той.
Стоян Копривленски, покорил преди седмици европейския връх, също разчита на удар на испанска земя.
“Вярвам, че ще дублирам титлата. Всички в отбора сме с нагласата да играем финали. Трябваше да забравя някои техники, да увелича скоростта. Считам, че се е получило. Русия и Сърбия са силите в К–1, но не се притеснявам”, каза боецът на клуб ТИМ.
Иван Барбов

Коментари

Новини Варна