IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
15:43 | 19 октомври 2014
Обновен: 11:31 | 26 април 2024

Гришо и Бердих сътвориха трилър на финала в Стокхолм

Гришо и Бердих сътвориха трилър на финала в Стокхолм

По материала работи: Борис Проданов
Гришо и Бердих сътвориха трилър на финала в Стокхолм

Най-добрият ни тенисист и поставен под №2 Григор Димитров не успя да вземе втора титла в кариерата си в Стокхолм, след като поведе с 1:0 сета срещу Томаш Бердих, печелейки първата част със 7:5. Почетният гражданин на Варна обърна сета в своя полза с четири поредни гейма в своя актив и от 3:5 в полза на Бердих стигна до 7:5 за себе си. Срещата започна изключително равностойно, като и двамата тенисисти имаха сериозни затруднения да вземат собственото си подаване. Първите два гейма, в които и двамата опоненти отразиха по един брейкпойнт, но удържаха своите сервиси, продължиха общо 17 минути. Чехът допусна непредизвикана грешка в решителния момент от гейма, за да позволи на Гришо да изравни резултата до 5:5, а след много стабилен свой сервис гейм в своя полза при 6:5 за него българинът отново стигна до пробив, за да отиде първата част в неговия актив при 7:5.
След тази грешка обаче Бердих заигра по-сериозно и в хода на мача изглеждаше дори... зъл. Той наложи тотално волята си след 6:4 и 6:4. Сервираше безупречно, а Гришо прояви излишна доброта в останалите 2 части на мача и позволи на противника да триумфира с титлата. Така чехът си върна трофея, който завоюва в шведската столица през 2012 г. Двубоят бе от изключително значение и за двамата тенисисти, които преследват класиране за заключителния турнир на АТР в Лондон. Бердих, който бе сочен от букмейкърите за фаворит в срещата, направи бърз пробив във втория сет. Григор не допусна повече грешки на свой сервис, но не успя и да върне пробива и загуби частта. В решителния трети сет Димитров отново подава пръв и пак бе пробит рано-рано. Ситуацията от втората част се повтори, хасковлията отново не успя да направи обрат и напусна корта победен.

Коментари

Новини Варна