IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
12:35 | 14 юли 2016
Обновен: 08:12 | 17 май 2024

Млади моряци заминаха на лагер в Хърватска

По програма ще бъдат проведени мероприятия по морски спортове, приложен туризъм и културен отдих

По материала работи: Пламен Янков
Млади моряци заминаха на лагер в Хърватска

Представителна група ученици от МСК „Предизвикателство – Млади моряци“ с ръководител Август Панов замина за участие в международен летен лагер в Хърватска. От българска страна той е организиран от Военноморската конфедерация със съдействието на Община Варна в подкрепа на титлата „Варна – европейска младежка столица 2017“, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

На изпращането на младите моряци за лагера им в гр. Опатия  присъстваха Димитър Димитров - зам.-председател на Военноморската конфедерация, и отговорният секретар на Федерацията по морски спортен многобой и приложен туризъм Митко Методиев.

 

По предварително утвърдена от Международната морска конфедерация програма ще бъдат проведени мероприятия по морски спортове, приложен туризъм и културен отдих. Целта на традиционния лагер е подготовка на бъдещи морски кадри, възпитание в любов към морето и усвояване на безценните му житейски уроци и научни знания, казаха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Коментари

Новини Варна