IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
09:13 | 11 юни 2015
Обновен: 15:58 | 26 април 2024

Сърце на дарител

Творецът в инвалидна количка Русина Русева събира средства за онкоболна млада жена

По материала работи: Златина Добрева
Сърце на дарител

Човек трябва да има сърце на дарител, трябва да усети тази потребност у себе си, за да помага – уверена е Русина Русева. Макар че самата тя е ощетена от съдбата и се придвижва с инвалидна количка, Русина се включва активно в благотворителна кампания за събирането на средства за онкоболна млада жена. Русина е дарила безвъзмездно 20 снимки, които е обработила и превърнала в произведения на изкуството, специално за каузата. Авторката е готова да предостави и други свои творби, след като тези бъдат изкупени. „Кампанията ще продължи дотогава, докато се съберат нужните средства“,  категорична е Русина.

Жената, която има нужда от помощ, е на 33 години, майка на две деца. Тежката диагноза е узнала преди около година. Предстои й втора операция, за която се събират средства в момента. Даренията са предназначени и за закупуването на болкоуспокояващи медикаменти. Инициативата е под наслов „Да дарим живот!“. „Аз самата загубих брат си преди пет години. Правя тази благотворителна кампания и в негова памет“,  споделя Русина.

Това не е първата инициатива в помощ на нуждаещ се, в която Русина Русева се включва, тъй като е приела благотворителността като кауза на живота си. Макар че самата тя се придвижва в инвалидна количка, това не я е отчаяло или сломило. Тя иска да помага на други хора в нужда и го прави активно и всеотдайно.
„ За развитието на едно общество се съди от отношението към хората с увреждания, към тези, на които им трябва подкрепа. Нужно е тези хора да се приемат нормално, да се създават необходимите условия те да се придвижват свободно, да участват в обществения живот, а не да се капсулират. Нужно е време. Надявам се този път да бъде извървян“, казва Русина.

Творби на Русина Русева могат да бъдат закупени благотворително, всяка за сумата от 40 лв., в подкрепа на онкоболната млада жена във „Вижън Хол“, жк „Чайка“, бл. 27.
Пoлина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна