Продукти:
500 г пилешко филе
200 г сварен нахут от консерва
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 моркова
2 чаши бяло вино
2 щипки сол
2 щипки черен пипер
1 щипка червен пипер
2 скилидки чесън
1 глава кромид лук
1 щипка розмарин
1 супена лъжица брашно
50 мл олио
Приготвяне:
Нарежете пилешкото на едри късове. Оваляйте го в брашното, солта и подправките. Запържете го в сгорещено олио в дълбок съд. След като се запържи от всички страни за няколко минути го извадете от съда.
В същата мазнина запържете нарязаните лук, моркови, чушки, чесън. След като се задушат, добавете нахута (изцеден) и бялото вино. Оставете да къкри на по-слаб огън под капак до сгъстяване.Когато зеленчуците омекнат, върнете месото обратно в съда и гответе още 15 минути.
az-jenata.bg
Четете още: Как зодиите приемат старостта?
Коментари