Пилешка яхния с нахут и зеленчуци

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 6

Пилешка яхния с нахут и зеленчуци

Продукти:

500 г пилешко филе

200 г сварен нахут от консерва

2 зелени чушки

2 червени чушки

2 моркова

2 чаши бяло вино

2 щипки сол

2 щипки черен пипер

1 щипка червен пипер

2 скилидки чесън

1 глава кромид лук

1 щипка розмарин

1 супена лъжица брашно

50 мл олио

 

Приготвяне:

Нарежете пилешкото на едри късове. Оваляйте го в брашното, солта и подправките. Запържете го в сгорещено олио в дълбок съд. След като се запържи от всички страни за няколко минути го извадете от съда.

 

В същата мазнина запържете нарязаните лук, моркови, чушки, чесън. След като се задушат, добавете нахута (изцеден) и бялото вино. Оставете да къкри на по-слаб огън под капак до сгъстяване.Когато зеленчуците омекнат, върнете месото обратно в съда и гответе още 15 минути.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Как зодиите приемат старостта?

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата