Пресни картофи с пармезан

Време на приготвяне: 50 минути Порции: 2-3

Пресни картофи с пармезан

Продукти:

1 кг картофи

5 скилидки чесън

1 чаена лъжичка суха мащерка

1/2 чаена лъжичка сух риган

1/2 чаена лъжичка сух босилек

1/3 чаша прясно настърган пармезан

2 супени лъжици масло

сол и черен пипер

 

Приготвяне:

Измийте картофите и ги нарежете на малки парчета или ги оставете цели (ако са малки). Сложете ги в тавичка за печене, която е предварително леко намазнена с олио или зехтин. Добавете към тях сол, черен пипер, нарязания чесън, сухите подправки и маслото.Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато картофите са почти готови, може да ги поръсите с настъргания пармезан и да запечете за още няколко минути.

az-jenata.bg

 

Четете още: Салвадор Собрал недоумява как могъл да спечели "Евровизия"

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата