Варна °
fallback
Живот
08:57 | 21 май 2017
Обновен: 12:07 | 23 май 2025

Печена ябълкова палачинка

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

1 чаша брашно

2 ябълки

2 щипки канела

½ чаша захар

1 течна ванилия

½ лъжичка кокосово масло

1 малко кубче масло

1 щипка сол

1 чаша прясно мляко

4-5 яйца

 

Приготвяне:

Използвайте кръгла тавичка за печене, която първо поставете на котлона. В нея разтопете маслото и кокосовото масло с малко от захарта. Предварително нарежете ябълките на полумесеци. Поставете ги в мазнината и ги запържете като разбърквате. След като се карамелизират ги свалете от котлона за малко.

 

През това време смесете яйцата, брашното, млякото, канелата, ванилията, солта и останалата захар. Разбийте с миксер.Върнете ябълките на котлона. Залейте ги със сместа като внимавате ябълките да са равномерно подредени в тавата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути или до златисто.Поръсете с пудра захар и сервирайте палачинката, полята с мед или кленов сироп.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: За какво ни завиждат околните според зодията? (I част)

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback