Лесен домашен ябълков пай

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10

Лесен домашен ябълков пай

Продукти:

350 г брашно

1 кг ябълки

150 г масло

100 мл олио

1 чаша захар

4-5 супени лъжици прясно мляко

1 щипка сол

1 супена лъжица канела

Приготвяне:

За кората за пая смесете 200 г от брашното, олиото, 2 супени лъжици прясно мляко и 1 щипка сол. Замесете тестото и го разстелете добре върху намазнена тава за печене на пай. Разстелете я така, че да полепне по стените на формата за печене. За плънката смесете 3 супени лъжици захар, 3 супени лъжици брашно, канелата. Нарежете ябълките на едри кубчета като предварително сте ги обелили. Размесете ги добре с останалите продукти, за да полепнат добре по тях. Изсипете ги в основата на пая.

 

За заливката смесете останалото брашно с останалата захар, 2 лъжици прясно мляко и маслото. Разбъркайте добре сместа. С нея залейте пълнежа.Печете пая в загрята на 180-200 градуса фурна за около 1 час. Извадете го преждевременно, ако хване златистокафява коричка.

 

az-jenata.bg

Четете още: Лесен и апетитен домашен тутманик

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата