Рецепта на деня: Бутерки със салам

Време на приготвяне: 20 минути Порции: 10

Снимка az-jenata.bg

Снимка az-jenata.bg

Продукти:

1 кг бутер тесто

доматено пюре

4 яйца

150 г сирене

150 г салам

 

Приготвяне:

Бутер тестото се реже на квадрати, всеки квадрат се оформя, така че да има борд (ръбче) и се редят в тава за печене, застлана с хартия. Пекат се за около 10-ина минути, за да се запекат леко. Ако бухнат, може леко да се натиснат в средата, за да се направи място за плънката.

 

Яйцата се разбиват, саламът се реже на кубчета, сиренето се натрошава. Всичко се смесва в купа и се разбърква.

 

Баничките се мажат с доматеното пюре, количеството е по желание. Сместа се разпределя върху баничките и се връща отново във фурната, за да се допекат.

 

Баничките са готови, когато яйцата се запекат.

 

Ако ви остане от плънката, можете да си направите най-бързия омлет на микровълнова. Просто слагате сместа в чиния и печете за 2 минути на максимална мощност.

az-jenata.bg

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата