Боровинков пай с готова кора

Боровинков пай с готова кора

 

Продукти:

500 г готово тесто за пай, маслено

1 чаша кафява захар

4 супени лъжици царевично нишесте

1 течна ванилия

1 щипка канела

500 г боровинки

1 средно кубче масло

1 щипка сол

 

Приготвяне:

Заедно разбъркайте солта, нишестето, канелата, ванилията и поръсете пресните измити боровинки с тази смес.

Разстелете половината от готовото тесто за пай върху намазнена и набрашнена форма за пай. Поставете в него плънката. Разтопете маслото и го поръсете равномерно върху нея. Покрийте с останалата част от тестото. По желание го разрежете на ленти и украсете.

Печете боровинковия пай в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до получаването на кафява коричка.

 

az-jenat.bg

 

Четете още:   Рецепта на деня: Бутерки със салам

 

 

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата