Пилешки бутчета с пресни картофи и маслини

Да ви е сладко!

Пилешки бутчета с пресни картофи и маслини

Продукти:

500 г пресни картофи

140 г зелени маслини без костилка

2 големи пилешки бутчета

7 скилидки чесън, необелени

1 лимон

3 с.л. зехтин

4-5 дафинови листа

черен пипер

едра хималайска сол

 

Приготвяне:

В подходяща тава за печене сипете зехтина и прибавете измитите картофи, маслините, нарязания лимон, чесъна и дафиновите листа. Овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте добре, за да могат да се овкусят картофите.Сложете пилешките бутчета и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. От време на време може да поливате месото със сосовете, които са се отделили в тавата.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: На точното място в точния момент

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата