Пилешка супа с лук и ориз

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

Пилешка супа с лук и ориз

Продукти:

400 г пилешко филе

2 литра разтворен пилешки бульон

3 глави лук

100 г масло

3 супени лъжици ориз

½ връзка магданоз

1 чаена лъжичка мащерка

1 щипка черен пипер

1 щипка червен пипер

1 щипка сол

 

Приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на едри парчета. Намажете го със солта, черния и червения пипер, за да се овкуси. След това го запържете в сгорещеното масло от всички страни като разбърквате непрекъснато. Към него добавете и едро нарязания лук и продължете да разбърквате. Залейте пилешкото и лука с разтворения бульон. Междувременно, докато закъкри нарежете магданоза и стрийте сушената мащерка. Добавете ги към супата. Оставете да ври около 20-30 минути и след това добавете и ориза. Супата е готова, когато пилешкото месо започне лесно да се разпада при натиск с вилица.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Жена се превърна в Барби – търси си Кен

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата