Пилешко печено по селски

Време на приготвяне: 90 минути Порции: 6

Пилешко печено по селски

Продукти:

4-5 пилешки бутчета или 10 крилца

1 голямо кубче масло

4-5 супени лъжици олио

2 глави лук

2 скилидки чесън

2 печени чушки от буркан

3 домата

2 картофа

1 шепа маслини

1 морков

риган

сол

черен пипер

червен пипер

½ чаша бяло вино

Приготвяне:

Нарежете зеленчуците. Измийте месото. В дълбок тиган разтопете маслото заедно с олиото, за да не загори. Запържете в тях лука заедно с месото. След като месото побелее, а лука стане полупрозрачен прибавете и картофите. Разбърквайте непрекъснато, за да не загорят. След около десетина минути прехвърлете всичко в дълбока тава за печене. Добавете останалите зеленчуци. Подправете с подправките на вкус и залейте с виното. Печете ястието в загрята на 200 градуса фурна.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Пълнени картофи с бекон и чедър

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата