Кюфтета от леща с риган

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

Кюфтета от леща с риган

Продукти:

300 г леща

3 яйца

2 супени лъжици брашно

Чубрица

Сол

Черен пипер

Риган

Галета

Приготвяне:

Сварете лещата. Важно е да се свари добре, за да се превърне лесно в каша. Отцедете водата. Пасирайте я с пасатор. Смесете я с подправките и разбитите яйца. Добавете брашното и с ръце омесете лепкавото тесто. Загрейте олио в дълбок тиган на средна температура. Оваляйте всяко предварително оформено кюфте в галета и пържете до златисто. По желание поръсете с пресен магданоз.

 

az-jenata.bg

Четете още: Пълнени яйца с бекон и пилешко

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата