IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
11:03 | 23 октомври 2014
Обновен: 17:35 | 26 април 2024

Пуснаха костюми срещу Ебола за Хелоуин

Комплектът не може да послужи като истинска защита срещу вируса ебола.

По материала работи: Деян Михайлов
Пуснаха костюми срещу Ебола за Хелоуин

В интернет магазини на САЩ, които търгуват с костюми за Хелоуин, са се постарали да са в крак с последните събития в света и са предложили защитни костюми. Те много приличат на използваните от медицинския персонал срещу ебола, предадоха световните новинарски агенции.
Костюмите, в които всички желаещи могат да отидат на парти на 31 октомври, струват 79,99 долара. Те се състоят от закриваща главата маска с респиратор, бял комбинезон и сини ръкавици. От сайта обаче предупреждават, че този комплект не може да послужи като истинска защита срещу вируса ебола.
Продавачите на костюма в шеговито описание обещават, че човекът, който го носи, ще е подготвен, ако ебола го застигне на партито по случай Хелоуин. Костюмът е рекламиран като „най-антивирусния” тази година.
Изследване на Станфордския университет показва, че хуморът е ефикасен начин за справяне със стреса. Ако се изхожда от това твърдение, вещи, подобни на защитния костюм срещу ебола, предназначени за Хелоуин, могат да помогнат на хората да се преборят със страха от заболяването. В същото време някои коментатори се съмняват, че хората трябва да се шегуват с подобна сериозно заплаха.

Коментари

Новини Варна