Тарт с круши и ракия

Вижте какви продукти са ви необходими

Тарт с круши и ракия

Обикновено не сме свикнали да слагаме ракия в десертите си, но днес ще ви представим точно такава рецепта.
 

Необходими продукти:

за тестото:
250 грама брашно
125 грама масло
100 грама захар
1 яйце
щипка ванилия и щипка сол

 

за пълнежа:

600 грама круши
100 гр захар
40 гр царевично нишесте
25 мл ракия
желатин за сладкиши
пудра захар


Начин на приготвяне:

Смесете размекнатото масло със захарта, после добавете щипка сол, яйцето и постепенно пресятото брашно. Месете, докато получите хомогенно тесто. Увийте го в прозрачно дoмакинско фолио и го оставете в хладилника за поне един час. 


Обелете крушите, отстранете сърцевината и ги нарежете на кубчета със страни около 1 см. Напръскайте ги с ракията и ги оставете да поемат аромата поне за 10 минути. Разстелете три четвърти от тестото, разточено до 3 мм дебелина, във форма за торта с диаметър 20 см. 


В купичка смесете захарта и нишестето и ги добавете към крушите. Поставете върху основата от тесто пълнежа от круши и покрийте с останалото тесто, нарязано на лентички, като направите решетка. 


Изпечете тартата на 180 градуса за около 35 минути. 


Извадете я от фурната и я оставете да изстине напълно, преди да я извадите от формата. 


Поръсете с пудра захар и изсипете върху крушите между тестените лентички по малко желатин за сладкиши.
 

iwoman.bg

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата