Хрупкави фалафели

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10

Хрупкави фалафели

Продукти:

2 чаши нахут

1 чаша червен кромид лук

4 скилидки чесън

¼ чаша магданоз

2 чаени лъжици кимион

1 чаена лъжица червен пипер

1 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица черен пипер

1 супена лъжица пресен лимонов сок

1 чаша галета

1 л олио за пържене

 

Приготвяне:

Всички продукти се смесват в купа за разбиване (ако имате кухненски робот, най-добре). Ако нямате подобен уред, смесете в дълбок съд и пасирайте (с пасатор или чопър). След като продуктите са разбити добре, прехвърлете ги в друг дълбок съд. Залейте с галетата. Разбъркайте с лъжица, докато съставките се смесят. Покрийте добре купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 2 часа. Извадете сместа от хладилника. С помощта на лъжица за сладолед и с ръце оформете кръгли топчета. Изпържете ги на маслена баня в сгорещеното олио в дълбока тенджера, докато покафенеят. Извадете фалафелите и отцедете върху кухненска хартия преди сервиране.

az-jenata.bg

 

Четете още: Специалистите съветват: Да перем чаршафите всяка седмица

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата