Гръцко саганаки със скариди

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

Гръцко саганаки със скариди

Продукти:

500 г почистени скариди

250 г сирене

2 глави лук

2-3 скилидки чесън

500 г белени домати от консерва

1 супена лъжица сух риган

1 връзка пресен магданоз

50 мл зехтин

30 мл узо

2 стръка пресен босилек

1 щипка захар

сол

черен пипер

Приготвяне:

Нарежете лука и чесъна на много ситно. Загрейте мазнината в дълбок тиган и ги запържете вътре. Добавете ригана към лука и чесъна, разбъркайте. Залейте ги с узото и се дръпнете, защото ще се фламбира. Изчакайте пламъка да угасне.

 

Добавете доматите. Подправете със сол, черен пипер и захар, която да убие киселинността на доматите. Разбъркайте. Възможно е да се окаже гъсто, затова залейте с 1 чаша вода. Намалете котлона и оставете сместа да се сгъсти след като започне да къкри.

 

Междувременно нарежете магданоза на много ситно, накъсайте босилека. Нарежете сиренето или го натрошете. Добавете магданоза и сиренето към доматения сос и разбъркайте. Накрая прибавете върху всички продукти и скаридите. Полейте с още малко зехтин. Разбъркайте ястието и гответе още 7-8 минути. Преди да сервирате поръсете и с босилек.

 

az-jenata.bg

Четете още: Харисън Форд на 75 години!

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата