Продукти:
3 големи моркова
1 супена лъжица олио/зехтин
¼ чаша настърган пармезан
1 супена лъжица чесън на гранули
¼ чаша пресен магданоз, ситно нарязан
сол
черен пипер
За соса:
2 супени лъжици кисело мляко
1 супена лъжица лимонов сок
½ супена лъжица чеснова сол
1 супена лъжица черен пипер
Приготвяне:
Нарежете морковите на тънки жулиени. Поставете ги в дълбока купа. Залейте с мазнината и разбъркайте, за да полепне по морковите. Изсипете пармезана, чесновите гранули, солта, пипера, ситно нарязания магданоз. Разбъркайте всичко много добре. Изсипете морковите в тавичка за печене и печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
За соса:
Смесете всички съставки в малка купичка за топене. Разбъркайте добре. Сервирайте хрупкавите моркови със соса.
az-jenata.bg
Четете още: Най-добрите родители според зодията
Коментари