Вкусна домашна баница

Вижте как се приготвя

Вкусна домашна баница

Необходими продукти

 

  • Кори за баница – 500 гр.
  • Сирене- 400 гр.
  • Олио – 50 мл.
  • Кисело мляко - 1 кофичка ( с висок процент масленост)
  • Бакпулвер- 1 бр.
  • Сол – 1/2  ч.л.
  • Краве масло – 70 гр.
  • Прясно мляко – 1 ч.ч.
  • Яйца – 8 бр.

 

Начин на приготвяне

 

В купа се разбиват шест от яйцата, като към тях се прибавят олиото, киселото мляко, солта, бакпулверът и натрошеното сирене.

В предварително намаслена тава се редят ред кори и по малко от плънката докато се изразходва цялото количество.

Приготвената баница се нарязва на квадрати с върха на ножа.

Залива се с разтопеното масло и заливка приготвена от останалите две яйца и прясното мляко.

Баницата  се покрива с фолио и се пече на 180 °, докато се надигне.

След като бухне, фолиото се отстранява и се пече още 15 мин. до готовност.

Изваждате от фурната и покривате с мокра хартия, а върху нея отново се слага алуминиевото фолио, за да се задуши.

Да Ви е сладко!

 

Черно море

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата