Необходими продукти
- Кори за баница – 500 гр.
- Сирене- 400 гр.
- Олио – 50 мл.
- Кисело мляко - 1 кофичка ( с висок процент масленост)
- Бакпулвер- 1 бр.
- Сол – 1/2 ч.л.
- Краве масло – 70 гр.
- Прясно мляко – 1 ч.ч.
- Яйца – 8 бр.
Начин на приготвяне
В купа се разбиват шест от яйцата, като към тях се прибавят олиото, киселото мляко, солта, бакпулверът и натрошеното сирене.
В предварително намаслена тава се редят ред кори и по малко от плънката докато се изразходва цялото количество.
Приготвената баница се нарязва на квадрати с върха на ножа.
Залива се с разтопеното масло и заливка приготвена от останалите две яйца и прясното мляко.
Баницата се покрива с фолио и се пече на 180 °, докато се надигне.
След като бухне, фолиото се отстранява и се пече още 15 мин. до готовност.
Изваждате от фурната и покривате с мокра хартия, а върху нея отново се слага алуминиевото фолио, за да се задуши.
Да Ви е сладко!
Черно море
Коментари