Пай с дюли

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10

Пай с дюли

Продукти:

500 г маслено тесто за пай

5 големи дюли

1 малка чашка (за кафе) бренди

1 чаша (200 мл) течна сметана

200 г захар

1 яйце

1 ампула ванилия

Приготвяне:

Обелете дюлите и ги нарежете на малки кубчета. Залейте ги с коняка и с половината захар. Оставете ги да се накиснат така за една нощ преди да започнете да правите пая.Разделете готовото маслено тесто за пай на две половини. Разточете го на кори с дебелина около половин сантиметър. Едната кора се разстила в намазнена тавичка за печене. В нея се поставят накиснатите дюли. Върху тях се поставя втората кора.

 

Разбийте яйцето и го намажете върху пая. Печете в загрята на 200 градуса фурна, отначало с фолио, а след това го свалете от пая.След като паят е готов го извадете от фурната и го охладете напълно преди да сервирате. Сладкишът се сервира с гарнитура от разбитата сладкарска сметана с останалата захар. По желание може да ползвате пудра захар.

 

az-jenata.bg

Четете още: Певицата Тейлър Суифт спечели делото за сексуално посегателство

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата