IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
20:32 | 3 ноември 2014
Обновен: 23:03 | 25 април 2024

Принцеса Беатрис се отказа от космическия полет

Очакваше се принцеса Беатрис да бъде един от най-известните пътници на сър Ричард Брансън, но след катастрофата миналата седмица кралската особа се е отказала от пътешествието

По материала работи: Юлиян Атанасов
Принцеса Беатрис се отказа от космическия полет


Очакваше се принцеса Беатрис да бъде един от най-известните пътници на сър Ричард Брансън, но след катастрофата миналата седмица кралската особа се е отказала от пътешествието в космоса, предаде БГНЕС. "Принцеса Беатрис беше развълнувана от идеята за космически туризъм, но сега няма да ходи никъде", съобщи източник, близък до Бъкингамския дворец.
26-годишната дъщеря на херцога и херцогинята на Йорк се среща с Дейв Кларк, който е ръководител на отдел във "Върджин галактик".
Милиардерът Брансън планира да осъществи първия туристически полет в космоса следващата година. За авантюрата са се записали 460 ВИП гости, 70 от които от Великобритания. Всички те са платили 250 000 долара за билет.
В петък по време на изпитателен полет се разби туристическият космически кораб "Спейс шип 2" (SpaceShipTwo).Това съобщи компанията "Върджин галактик" (Virgin Galactic), която е създала апарата.
Произшествието е станало в пустиня Мохаве в южна Калифорния. "По време на изпитателния полет на кораба възникнаха сериозни проблеми, които доведоха до неговото разбиване", гласи съобщение на компанията в Туитър. Единият от пилотите е загинал, другият е ранен. Причината за аварията е неизвестна. Първият изпитателен полет корабът извърши през 2010 година.

 

Коментари

Новини Варна