IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
20:54 | 4 ноември 2014
Обновен: 06:35 | 25 март 2024

Кеца и Рашидов спасили милионите си в КТБ

Кредитори изкупили депозитите на певеца и депутата

По материала работи: manager
Кеца и Рашидов спасили милионите си в КТБ

Васил Найденов е успял да спаси близо 3-те си милиона лева, които има на депозит в Корпоративна търговска банка, научи вестник „Всеки ден". Още преди няколко седмици естрадната легенда е подписал договор за цесия с дружество, което има кредити към банката. 

 

Това е напълно законна процедура, която в момента вложителите масово използват. Те прехвърлят депозитите си на кредитополучатели срещу отбивка между 30 и 50% от цената. И двете страни печелят от подобна схема, но не е ясно дали квесторите ще одобрят всички цесии, коментират финансисти.

 

В случая с Васко Кеца ситуацията се е развила доста благополучно. Той подписал договор с известен български бизнесмен, който има дългове към Корпоративна. Найденов ще получи от него в 90-дневен срок цялата сума, без да му се правят никакви удръжки - жест към таланта му от страна на баровеца, научи „Всеки ден" от негови колеги.

 

„Затова Васил напоследък е толкова жизнен и енергичен и отново си е върнал радостта към живота. Иначе беше посърнал, притеснявахме се да не направи някой инфаркт или инсулт, той не е добре със сърцето", разказват негови колеги. Преди 2 дни Кеца получи и специален орден от правителството като будител на нацията.

 

Вежди Рашидов също е направил цесия за сумата си от над 2,5 милиона лева, призна самият той в интервю за Нова телевизия. Бившият министър на културата лаконично отбеляза, че е успял да спаси по-голямата част от сумата си.

 

Остава загадка как ще процедират други популярни личности с влогове в КТБ, сред които са Лили Иванова, Цветана Манева, дует „Ритон", Иван Костов и банкерът Стоян Александров. Според публикация в последния брой на „Уикенд" около 6 милиона лева в банката има и Слави Трифонов. Очаква се КТБ официално да бъде обявена като фалирала на 5 или 6 ноември.

 

Vsekiden.com

Коментари

Новини Варна