Варна °
fallback
Живот
10:05 | 7 ноември 2017
Обновен: 07:31 | 7 юни 2025

Учени откриха кои храни предотвратяват рак

Оказват положително влияние на процеса, при който клетката усвоява собствените си вредни компоненти

По материала работи: Пламен Янков

Британски и норвежки учени назоваха храните, които предотвратяват появата на стомашно-чревни заболявания, в това число и рак, съобщи университетът в Уорик, Великобритания, цитиран от Лента и Дарик.

 

Наровете, червените сортове грозде, круши, гъби, леща, соя и зеленият грах са особено ефективни за профилактика на подобни болести.

Тези храни, според учените, оказват положително влияние на автофагията (процеса, при който клетката усвоява собствените си вредни компоненти) и предотвратяват развитието на възпалителни процеси в организма.

 

До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията.

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback